Voel en (be)leef
bij De Tempeliershoeve

Iedere week willen we een avond en/of ochtend organiseren waarin we vanuit verschillende invalshoeken jou een moment voor jezelf willen geven. Dit kan door beweging, door zang of door meditatie. Voelen en beleven, je hoeft er niets voor te kunnen, je hoeft geen enkele ervaring te hebben. Een avond of een ochtend die je jezelf gunt, om even stil te staan bij jezelf op allerlei verschillende manieren.
Hieronder lees je wat de verschillende avonden/ochtenden inhouden.

Programma 2023

Klik op één van de items om meer te lezen of ga direct naar aanmelden.

Aanbod in details

Lekker in je Lijf

door Miriam Bakx

4 oktober

18 oktober

Landen in je lijf hoe doe je dat? Ervaar in deze avond je kracht en de balans die je in je hebt maar soms vergeet. Een combinatie van Pilates, Yoga en mindfulness en je hoeft geen ervaring te hebben in yoga o.i.d. , gewoon ervaren!

Osho meditatie

door Marianne Pijnenborg

5 oktober

8 november

Maak kennis met deze actieve meditatievorm en ervaar hoe je vanuit je lichaam in de stilte komt. In een Osho meditatie worden dynamische beweging, ademhalingstechnieken en stilte gecombineerd om je te helpen je geest te kalmeren, stress te verminderen en emotionele blokkades op te lossen. Ook als je lichamelijke beperkt bent, is deelname mogelijk.

Soundful mediteren

door Yvonne Brouwer en Tonny van den Hout

10 oktober

Soundful mediteren is een combinatie van Klankontspanning & Soundful mediteren.

Dit houdt in dat we je meenemen in een prachtige geleide meditatie met klanken met steeds een ander thema.

Als deelnemer hoef je even helemaal niets anders te doen dan heerlijk ontspannen te gaan liggen en je mee te laten nemen in woorden en klanken. 

Mind Voel Wandelen

door Ingrid Versteijnen

11 oktober

15 november

Geen dag is hetzelfde zo ook deze wandelingen niet. Ik bied je een boswandeling aan rondom kasteel Nemerlaer, waarin ik je begeleid met o.a. gevarieerde ademoefeningen, visualisaties en/of inzichtkaarten.

Laat je verrassen door de kracht van de natuur, juist door rust en stilte, krijg je de inzichten die je nodig hebt op dit moment. Door ruimte te maken en aandacht te geven aan je eigen, je behoeftes en gevoelens. Je krijgt de tijd om los te laten en op te laden, weg van de ruis van alle dag, even de tijd nemen voor jezelf, Je bent het waard.

Zing je Vrij

door Annet Vervoort

11 oktober

Vind je het lastig om jezelf te laten horen? Mag jij er zijn precies zoals je bent?

Ervaar wat er in jou leeft door te ademen, door te klinken, door te zingen, door los te laten. Dat geeft ruimte en vertrouwen, dan voel je je vrij, dan kun je contact maken met jezelf en de ander.

Jouw stem vertelt jouw verhaal!

Rebalancing

door Marianne Pijnenborg

24 oktober

20 november

Kom en ontdek Rebalancing – de weg naar lichaamsbewustzijn en innerlijke verrijking. Laat je hoofd en lichaam samensmelten. Verken, voel en omarm de magie van jouw lichaam.

Ik neem je mee in oefeningen en aanraking waardoor je geest ontspant, je je lichaam voelt en een thuis vindt in jezelf.

Improvisatie theater

door Annet Vervoort

25 oktober

13 december

Iets wat iedereen kan! Niet te veel in je hoofd gaan zitten, maar zoveel mogelijk “ja” op alles zeggen.
Dingen in jezelf ontdekken waarvan je niet wist dat je ze in je had. Een vaardigheid die je helpt om gemakkelijker voor
groepen te staan en je verhaal te vertellen.

Ervaar hoe het is om op een “speelse “manier jezelf helemaal laten zien en horen!

BewustZijn in Beweging

door Ingrid Versteijnen

30 oktober

27 november

Wil jij meer rust of minder pijn, zoek je naar meer voldoening of zorg je vooral voor de ander i.p.v. voor jezelf? En ben je benieuwd naar de onderliggende oorzaak hiervan? Maak dan bewust kennis met de antwoorden die je kan vinden in je onderbewustzijn.

We richten ons tijdens deze avond op de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Zij corresponderen o.a. met verschillende seizoenen en meridianen maar ook op het fysieke, emotionele als spiritueel welzijn. Op een zachte manier kunnen we de disbalans opsporen, patronen herkennen en overtuigingen loslaten, waardoor de energie weer optimaal gaat stromen en jij meer balans en tevredenheid ervaart.

Leven vanuit je Hart

door Yvonne de Brouwer

7 november

Herken je het als ik zeg dat mijn hoofd de hele dag aanstaat? En dat ik soms vergeet dat onder dat hoofd nog een heel lijf zit met daarin een prachtig hart. Je hart geeft vaak als eerste een signaal af, net zoals je intuïtie, maar hoe vaak negeer je dit signaal en ga je vanuit je hoofd anders beredeneren en weer door.

Ik nodig je van harte uit om tijdens deze avond uit je hoofd te gaan en hernieuwd kennis te maken met je hart aan de hand van fysieke oefeningen.

Ademen, mantra en stilte

door Annet Vervoort

22 november

Iedereen kent het ongemakkelijke gevoel, het spannende van stil zijn, maar ook stress in het dagelijkse leven. Je ademhaling kruipt omhoog, wordt oppervlakkerig, het voelt benauwd, sommigen gaan hyperventileren. Je gaat uit contact met jezelf. Helpend is je te richten op je lichaam, op je ademhaling. En hoe doe je dat dan??

We doen eenvoudige ademhalingsoefeningen, waardoor je je meer bewust wordt van jouw ademhaling. Mantra’s zijn korte teksten op een eenvoudige melodie die steeds herhaald worden. Je hoeft niet te kunnen zingen, denken is niet nodig, je verbindt je met jezelf en met de ander.
Hierna zijn we samen stil. “Stilte is de golflengte waarop de ziel tot ons spreekt”, woorden van popmusicus Sting. En voelt dit ongemakkelijk, dan kun je meteen oefenen in ademen.

Praktische informatie

Tijden

Tijden: we starten elke avond om 19.30 uur en sluiten rond 21.00 uur af. Daarna is er voor de liefhebbers nog een kop koffie of thee.

Let op: De Mind-Voel wandelingen zijn van 9.00 – 10.30 uur vinden plaats bij kasteel Nemelaer.

Kosten

Kosten: € 20,- per avond.

Je kunt ook een 5-strippenkaart € 75,00 kopen en deze binnen de reeks opmaken. Vink dit bij de aanmelding dan aan.

Betaling: dit kan contant of met pin betaling op de avond zelf.