Boost je Eigenwaarde

Zelfzorg voor professionals

Grenzen stellen, nee zeggen of conflicten aangaan is voor veel professionals in de zorg en onderwijs moeilijk, uit angst om niet aardig te worden gevonden, geen waardering te krijgen of zelfs afgewezen te worden.

‘Boost je Eigenwaarde’ is bedoeld om je te helpen je gevoel van eigenwaarde versterken. Je leert eigen patronen te herkennen en stappen te zetten in het beter zorgen voor jezelf.

Voor wie

Voor medewerkers in de zorg en in het onderwijs en verder voor iedereen die beter voor zichzelf wil zorgen en steviger in zijn/haar schoenen wil komen staan.

Hoe

Je start met een intakegesprek waarin je kennis maakt met je krachten, klachten en je persoonlijke doelen stelt. Er zijn 2 individuele sessies met aandacht voor jouw persoonlijke situatie en waarin patronen in kaart worden gebracht en gestart wordt met het doorbreken van niet helpende patronen.

Er zijn 4 zelfzorgsessies in groepsverband waarin wordt gewerkt aan betere zelfzorg rondom verschillende thema’s. Tussentijds is er ruimte voor evaluatie tussendoor en een individuele afsluitende sessie.

Begeleiding door Mirjam Engelkes

Al langer speelde ik met de gedachte om een keer een boek over mijn vak te schrijven. Dit verlangen was er al een tijdje maar er was ook altijd een kritische stem in mijn hoofd. Heb je het niet al druk genoeg? Wie denk je wel dat je bent? Is het wel wetenschappelijk verantwoord? Wie zitten hier nou op te wachten?

Herken je dit? Denken dat het nooit genoeg is wat je doet? Je eigen behoeften negeren, wegduwen, flauw, kinderachtig of belachelijk vinden? Vooral bezig zijn met wat anderen van je vinden? Niet te doen wat je zelf wilt doen, maar je laten leiden door wat (je denkt dat) anderen van je vinden?

In de jaren dat ik mensen begeleid met spannings- en burn-outklachten heb ik gemerkt dat dit soort patronen vaak terugkomen; willen voldoen aan de verwachtingen, denken dat het nooit goed genoeg is wat je doet, jezelf onvoldoende begrenzen, teveel verantwoordelijkheden op je nemen.

Misschien herken je dit bij jezelf ook. Misschien herken je ook de worsteling met een fundamenteel gevoel minder te zijn dan anderen, dat je er niet toe doet of niet goed genoeg bent.

” Met het programma ‘Boost je eigenwaarde’ beoog ik je inzichten en handvatten te geven om het gevoel van eigenwaarde te versterken, zodat uiteindelijk die omslachtige, zelfdestructieve strategieën om eigenwaarde te voelen, overbodig zijn. Dat je de dingen doet (of niet doet) omdat je het waard bent. Dat je voelt, denkt en zegt: ik doe dit omdat ik het waard ben.”

 

Kosten

Vanuit werkgever: €1250*
Particulieren: €795*
*Kosten zijn vrij van BTW

Inclusief het boek “boost je eigenwaarde, meer zelfzorg, minder stress” door Mirjam Engelkens.

Data en tijden

De intake en 2 individuele sessies zijn in te plannen tussen januari en 20 februari 2024.

Tussentijdse monitoring per telefoon/e-mail. Een afsluitend gesprek wordt ingepland na de laatste zelfzorg sessie. 

De maximale groepsgrootte is 8 personen.

Data zelfzorg sessies

Zorgen voor je lijf
18 maart – 15.00-17.00

Luisteren naar je emoties
 8 april – 15.00-17.00

Liefdevolle selftalk
6 mei- 15.00-17.00

Leven naar je eigen waarde
27 mei – 15.00-17.00