Uit je geluid

Stembevrijding/latifa

Jezelf aanvaarden zoals je bent, met alles erop en eraan is misschien wel het moeilijkste dat er is. Het is de kern van ons mens-zijn. Tijdens de workshopcyclus, bestaande uit 6 ochtenden, kunnen we daarin oefenen en ervaren en gaan we samen op reis.

We werken met de Latifa een eeuwenoude meditatie uit het Soefisme. Het is een oefening in aanvaarden, in Leven. Latifa betekent subtiel en het raakt de zeven subtiele levenskwaliteiten zoals hierboven genoemd.

De levenskwaliteiten kunnen diep in je doordringen en tot bewustwording leiden. Je stem erbij betrekken, het lostrillen van wat in jou aanwezig is en het laten klinken is een prachtig middel. De stem gebruiken als uitingsvorm! Het helpt je om tot de essentie van je bestaan te komen en contact te maken met wie jij ten diepste bent.

Hoe gaan we te werk?

We zullen per ochtend werken met één van de levenskwaliteiten; we starten steeds met de gehele Latifa –meditatie en een uitleg van het thema van déze avond. We doen oefeningen waarbij we klinken, zingen, bewegen, ademen, reflecteren, ieder in z’n eigen tempo.

Begeleidster Annet Vervoort

“In 2014 ben ik afgestudeerd als Stembevrijder bij de Academie voor Stembevrijders in Amsterdam. Grondlegger hiervan is Jan Kortie.

Vrijuit zingen (je laten horen) is een wens van velen. Ik begeleid twee koren en ben stembevrijder bij twee Zingen voor je Leven-koren. Dit zijn koren waarin mensen met kanker zingen. Daarnaast begeleid ik mensen individueel en geef workshops in stembevrijding en mantra zingen.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door eenvoud, lichtheid en humor. Ik verwonder mij steeds weer over de prachtige klanken van deelnemers als ze trouw kunnen zijn aan zichzelf.

Mag ik je ontmoeten tijdens een workshop? Ik luister dan graag naar je en vergezel je op jouw eigen reis van zingen!”

Kosten

  • €195,- voor 6 woensdagavonden/ochtenden.

 

Tijden

Inloop met koffie/thee vanaf 09:30 uur, starten om 10:00 tot 12:00 uur.

Trainingreeks 2024

  • 23 oktober 2024
  • 30 oktober 2024
  •  6 november 2024
  • 13 november 2024
  • 20 november2024
  • 27 november 2024