Elk seizoen in je element!

Fitter en wijzer het nieuwe seizoen in!

De natuur vraagt en brengt elk seizoen iets anders; groei en bloei, loslaten en doodgaan. Regen,  droogte, warmte of kou. Ons lijf en onze geest  vragen ook elk seizoen specifieke zaken; actie of rust, creativiteit,  plannen maken, uitvoeren, loslaten, bezinnen. Mooi  hoe die verschillende seizoenen zich in de natuur en in de mens laten zien. Da’s niet zo gek want wij zijn natuur!

Chinese filosofie

Vanuit de Chinese filosofie bezien hoort bij elk seizoen een ander element; Lente – hout, zomer – vuur, herfst – metaal, winter – water.
Elk element heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Net als jijzelf.
Het 5e element ‘aarde’ harmoniseert en werkt als overgangselement tussen de verschillende seizoenen.

Met Qigong je energie laten stromen

Het is een ontspannen workshop met de nadruk op Qigong, de Chinese bewegingsleer. Eenvoudige herhalende bewegingen waarmee je de balans tussen hoofd en hart verbetert. Daarnaast krijg je extra informatie over het bij het seizoen horende element. Je kunt dit meteen in je eigen leven inpassen. Fitter en wijzer het nieuwe seizoen in!

Voor wie?

Voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het toch kan dat je blijer wordt van het ene seizoen dan het andere. En wat je daar zelf mee kunt doen. Je hoeft geen ervaring met Qigong te hebben.

Wie begeleidt de workshops?

Wilma aan den Toorn

De eerste Qigongles die ik (inmiddels jaren geleden) volgde, voelde als thuiskomen. Na een aantal jaren Qigong beoefend te hebben, werd ik nieuwsgierig. Hoe kan dat nou? Dat ik me zo goed voel bij Qigong? Dat is waarom ik een opleiding ben gaan volgen in de Traditionele Chinese Gezondheidskunde. En nu wil ik graag kennis doorgeven zodat anderen er ook hun voordeel mee kunnen doen. 

Meer info over wat ik doe en heb gedaan:

Praktische informatie

Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers

Tijden

De koffie staat voor je klaar vanaf 09.00 uur.

De workshops vinden plaats van 09.30 – 14.30 uur.

Kosten

  • 90 euro (incl. soep van het seizoen)

  • 330 euro voor alle vier de workshops

Data 2024:

  • Vrijdag 14 juni; Zomer & vuur (+aarde)
  • Vrijdag 13 september; Herfst & metaal (+aarde)
  • Vrijdag 13 december; Winter & water (+aarde)