> LEREN VOORUITGAAN DOOR
STIL TE STAAN

Over De Tempeliershoeve

De Tempeliershoeve is een plek waar men van alles kan vinden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dit kan individuele begeleiding zijn, maar ook het volgen van diverse workshops op verschillende gebieden behoort tot de mogelijkheden.

Voor Willian is het de plek om samen te werken met andere trainers / hulpverleners, waardoor ze een breed aanbod kan bieden aan iedereen die opzoek is naar ondersteuning / ontwikkeling.

Twee spreekkamers

De Tempeliershoeve biedt ruimte aan 2 spreekkamers. De eerste spreekkamer wordt bezet door Pit, praktijk voor arbeidspsychologie. Hier werken Willian en Anneke Pijnenborg. De andere spreekkamer wordt gebruikt door Karoena, de praktijk van Marianne Pijnenborg.

Even voorstellen..

Na een opleiding ergotherapie, heb ik klinische psychologie gestudeerd in Tilburg, afgestudeerd in 1995. Vanuit deze combinatie ben ik sterk gericht op toepasbaarheid in het dagelijks leven en is het een logische stap om als arbeidspsycholoog te gaan werken. Na 7 jaar werkervaring binnen een arbodienst als bedrijfspsycholoog, werk ik nu vanaf 2006 vanuit mijn eigen praktijk.

Bij verschillende bedrijven ben ik al jaren betrokken als bedrijfspsycholoog. Het is een mooie combinatie om te werken aan persoonlijk herstel/ontwikkeling en advisering aan de werkomgeving. Ik geloof in het investeren in menselijk kapitaal; vergroten van vitaliteit in mensen en zo ieders talent tot zijn recht te laten komen.
Vanwege de dynamiek tussen individu en omgeving heb ik me verdiept in systemische opstellingen en werk ik ook als opsteller.

Ik werk al jaren met veel plezier als casemanager/praktijkcoach autisme bij Cello. Daarnaast ondersteun ik Prakijk Pit in administratieve zin. 

Bij de Tempeliershoeve mag ik mezelf de gastvrouw noemen. Ik ben verantwoordelijk voor de planning en organisatie.
Het gaat dan om zorg voor de organisatie van de verschillende workshops (communicatie, facturering, lunchfacilitering etc.) maar ook het onderhoud valt onder mijn takenpakket.

Kortom, een leuke en gevarieerde taak waarin ik mijn ei goed kwijt kan.

Ik heb Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en ben in 2009 afgestudeerd in de richting van Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Na mijn opleiding werkte ik zeven jaar als organisatieadviseur en begeleidde ik verandertrajecten bij verschillende grote organisaties. Met een opleiding tot psycholoog en ervaring als adviseur in het bedrijfsleven ligt mijn focus nu o.a. op persoonlijke ontwikkeling, arbeid en gezondheid.

Mijn drijfveer is, om op gelijkwaardig niveau iemand te helpen veranderen richting een door de persoon zelf gesteld doel. Op een gelijkwaardig niveau omdat ik geloof dat als mensen worden geboren in de kern alles aanwezig is, alle potentie, alle talent, het is er allemaal. Ik wil mensen helpen die zijn vastgelopen zichzelf te herpakken, weer veerkrachtig te worden. Veerkracht gaat over dat ook als alles verkeerd gaat, het nog steeds ok is. Het gaat over het accepteren van gevoelens die we misschien liever niet willen ervaren, om van daaruit keuzevrijheid te hebben en te kunnen handelen naar wat belangrijk is. Daar lever ik met veel plezier een bijdrage aan.

Nadat ik in 1999 ben afgestudeerd aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Arnhem (HVNA) ben ik mijn eigen praktijk (Karoena) gestart in klassieke homeopathie en massage.
In 2003 volgde ik de Rebalancing Opleiding en sindsdien richt ik me vooral op Rebalancing – een lichaamsgerichte benadering die leidt tot meer zelfinzicht. Nog elke dag voel ik inspiratie en ben ik geboeid door het lichaam: hoe het je laat voelen en ervaren hoe het met je gaat, je inzichten geeft die verder reiken dan het denken en je in verbinding brengen met ‘ thuiskomen’.

Het is mijn passie om mensen te begeleiden in bewustwording, in elke vorm die ik aanbied. In de Tempeliershoeve ben ik fulltime werkzaam in een van de spreekkamers. Je kunt bij mij terecht voor een individuele Rebalancing sessie. Daarnaast begeleid ik partners die intimiteit in hun relatie willen verdiepen, geef ik ontspanningsmassage, voedingsadviezen en ondersteun bij reinigingskuren.

In de groepsruimte organiseer ik Rebalancing Workshops met herkenbare thema’s, waarbij o.a. meditatie, dans, adem en zelfonderzoek aan bod komen. Deze workshopdagen zijn er voor iedereen die nieuwsgierig is naar zichzelf en dat graag in een groep wil onderzoeken.

Over Praktijk Pit

Wilt u meer weten over Praktijk Pit? Bezoek dan de website:

Over Praktijk Karoena

Meer weten over Praktijk Karoena? Bezoek de website:

Ons aanbod workshops