Workshop
Mantra Zingen 

 

Een bijzondere avond door herhalingen

Bij mantra zingen herhaal je een eenvoudig lied. Je zingt met een kleine groep in verschillende talen eenstemmige, of eenvoudig meerstemmige melodieën. De muziek is ingetogen, soms ontroerend, dan weer uitbundig. Door de herhaling kun je je gedachten laten gaan, ervaar je rust en breng je je lijf weer in balans. En dat geeft nieuwe energie!

Er is niets voorgeschreven dat je moet voelen. Emotie mag er zijn. En waar het kan gebruiken we humor.

Ervaren wat er in jezelf nodig is, zonder dat het een opdracht wordt aan jezelf

‘Man’ in het woord mantra betekent in het Sanskriet denken. ‘Tra’ komt van ‘trai’ en betekent bevrijding. Mantra’s vinden hun oorsprong in diverse spirituele of oeroude religieuze richtingen. Al duizenden jaren worden mantra’s in het Oosten gebruikt als inspiratiebron.

Zangdocent en stembevrijder Annet Vervoort en pianist Maurice Hamilton begeleiden de workshop in de veilige en bijzondere omgeving van De Tempeliershoeve.

Begeleidster

“In 2014 ben ik afgestudeerd als Stembevrijder bij de Academie voor Stembevrijders in Amsterdam. Grondlegger hiervan is Jan Kortie.

Vrijuit zingen (je laten horen) is een wens van velen. Ik begeleid twee koren en ben stembevrijder bij twee Zingen voor je Leven-koren. Dit zijn koren waarin mensen met kanker zingen. Daarnaast begeleid ik mensen individueel en geef workshops in stembevrijding en mantra zingen.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door eenvoud, lichtheid en humor. Ik verwonder mij steeds weer over de prachtige klanken van deelnemers als ze trouw kunnen zijn aan zichzelf.

Mag ik je ontmoeten tijdens een workshop? Ik luister dan graag naar je en vergezel je op jouw eigen reis van zingen!”

Kosten

  • €15,- per workshop

 

Tijden

De workshop begint om 20.00 uur en we sluiten af om 21.30 uur met een kopje koffie of thee.

Data workshop

  • 23 september 2022
  • 21 oktober 2022
  • 18 november 2022
  • 16 december 2022