Mind-voel-wandelen

Wandelen. Met aandacht. In de natuur.

Laat je verrassen door de kracht van de natuur, juist door rust en stilte, krijg je de inzichten die je nodig hebt op dit moment. Door ruimte te maken en aandacht te geven aan je eigen, je behoeftes en gevoelens. Dit terwijl je wandelt door het bos, weg van de ruis van alle dag, even een oplaad en ontlaad moment voor jezelf. Je bent het waard.

Voor wie

Voel je je opgejaagd, gestrest of heb je moeite met bepaalde zorgen en of gevoelens los te laten? Ben je overprikkeld en heb je moeite met ontspannen? Of misschien gewoon omdat je dit fijn vind? Ga dan met me mee Mind-voel-wandelen! Beter bekend als mindful wandelen.

De natuur

Wandelen  in de natuur werkt meteen stress verlagend. Het vermindert spanningen, boosheid, vermoeidheid en verwarring. Tegelijkertijd verhoogt het je concentratie, energie, creativiteit en geluksgevoel. Het verbetert je geheugen en na een wandeling kun je betere beslissingen nemen en is multitasking en plannen makkelijker voor je. Met een dagelijkse actieve wandeling van 10 minuten kun je het verschil al merken.

” Probeer eens iets wat je nooit hebt gedaan, het hier en nu gaat dan automatisch aan. “

 

Naast dit natuurlijke effect van wandelen  door het bos, wil ik gebruik maken van  jou bewuste aandacht. Ik bied je een gevarieerd programma aan, waarin een moment voor jezelf centraal staat.  Met een aantal gerichte oefeningen kun je je geest namelijk nog beter richten op het heden

Denk aan ademhalingsoefeningen, yoga houdingen, je zintuigen 1 voor 1 inzetten, verdiepende vragen of kaarten en visualisaties. Hiermee zorg ik dat je helemaal in het hier en nu bent. Alles wat we doen, met  aandacht is specifiek gericht op datgene wat zich nu, in dit moment, afspeelt. Je blijft daardoor minder nadenken en vastzitten aan zaken uit het verleden of die nog gaan komen of je kunt het ineens vanuit een andere kant bekijken. Het geeft letterijk lucht. Hierdoor neemt stress, piekeren, angst en zelfs pijn af. Waardoor je direct ontspanning vindt en meer innerlijke rust en emotionele balans ervaart.

” En dat terwijl je ook nog lekker buiten in beweging bent geweest, win win dus. “

 

Mijn naam is Ingrid Versteijnen

Ik ben NEI coach en bied daarnaast verschillende natuurlijke wandelingen en coachings trajacten aan. Waaronder Mind-voel-wandelen en water.
Persoonlijk ervaar ik veel rust en ontspanning door o.a. mindful oefeningen. In combinatie met de natuur voelt het voor mij nog natuurlijker. Ik vind het fijn om op deze manier in beweging te zijn. Het zet mijn gevoelens, emoties en gedachtes namenlijk ook in beweging. In plaats van het vicieuze cirkeltje waar het soms in ons hoofd of lijf blijft draaien.

Ik hou van variatie en laat me dan ook graag verrassen door de groeps-dynamiek en alles wat er speelt op dat moment in de natuur. Dit zorgt dat geen 1 wandeling het zelfde is en er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Ik hoor vaak dat dit juist een toegevoegde waarde is tijdens deze wandelingen.

Praktische informatie

De wandeling is maximaal 3,5 km en duurt anderhalf uur.

De groep bestaat uit min. 3 en max. 8 personen

Locatie: Landgoed Nemerlaer

Tijden

Iedere woensdagochtend van 09.00 – 10.30 uur.

Met uitzondering van school vakanties in Zuid-Nederland.

Kosten

  • €75 per 5 wandelingen

Wat doe je aan?

  • Goed zittende wandelschoenen
  • Comfortabele kleding
  • Eventueel kun je een flesje water meenemen.